اطلاعات تماس

021-۲۲۰۹۰۱۴۳

۰۹۱۲۴۲۴۱۵۴۸ - 09129213598

مقایسه سیستم های سقف یوبوت و سقف وافل

مقایسه سیستم های سقف یوبوت و سقف وافل :

در این مقاله به مقایسه اجمالی سیستم سقف یوبوت و سقف وافل ( Waffle Slab ) پرداخته می شود. لازم به ذکر است که سقف های وافل دارای دو نوع یک طرفه و دو طرفه می باشند. از آنجا که سقف های دوطرفه عملکرد مناسب تری در توزیع بارهای کف به المان های تکیه گاهی داشته و سقف یوبوت از نوع سقف های دوطرفه می باشد لذا طرف دیگر مقایسه پیش رو، سقف وافل از نوع دوطرفه می باشد.



مقایسه سیستم های سقف یوبوت و سقف وافل :

سیستم های سقف یوبوت و وافل را به طور کلی از جهات مختلف می توان به شرح زیر بررسی نمود:

  1. تکنولوژی نوین شما را به نگاهی گذرا به تاریخچه سقف های سازه ای دعوت می کند. تاریخچه سقف وافل به سال 1800 میلادی بر می گردد. بنابراین از نظر نوع تکنولوژی، سقف وافل بعنوان یک سیستم قدیمی محسوب می گردد. شرکت هایی که اخیرأ در زمینه این نوع سقف پدید آمده اند از همان سیستم قدیمی استفاده نموده و تنها اسم آن را تغییر داده اند و تحت عناوینی مانند گرین وافل ( Green Waffle )، اسکای دم ( Sky Dome )، کیوبوید ( Cuboid )، مهانیت و … فعالیت می کنند.

در طرف مقابل، تکنولوژی سقف یوبوت که در سال 2001 میلادی در ایتالیا ابداع گردید بعنوان یک سیستم نوین مطرح می گردد. سیستمی که توانست با رفع اشکالات موجود در سقف های پیشین، سطح تکنولوژی سقف های سازه ای را ارتقاء بخشد. ذکر این نکته قابل توجه است که در کشور ایتالیا با توجه به اینکه در منطقه ای زلزله خیز (مانند ایران) واقع شده است، استفاده از سیستم های سازه ای قابل اعتماد و مقاوم لرزه ای مانند دال های بتنی از اولویت بالایی برخوردار بوده و لذا استفاده از دال بتنی یوبوت در این کشور و پس از آن در نقاط مختلف جهان مورد قبول جوامع مهندسی قرار گرفته و گسترش یافته است.


مقایسه سیستم های سقف یوبوت و سقف وافل :

2. صلبیت سقف یوبوت بعنوان دال بتنی مجوف شناخته می شود. مطالعات علمی این مسئله را ثابت کرده اند که دال های بتنی مجوف دارای عملکردی مشابه دال های بتنی توپر می باشند. دال های بتنی با توجه به ضخامت و درگیری مناسب آنها با سیستم سازه ای، بعنوان یکی از بهترین دیافراگم های لرزه ای مطرح می گردند. خسارات و تلفات به بار آمده در اثر زمین لرزه های بیشماری که در کشورمان رخ داده اند این امر را ثابت کرده اند که صلبیت دیافراگمی سقف، نقش عمده ای را در حفظ یکپارچگی سازه طی وقوع زمین لرزه ها ایفا می کند. سقف وافل دارای مقطع T شکل بوده و برخلاف سیستم سقف یوبوت فاقد دال بتنی زیرین می باشد. دال فوقانی در سقف وافل دارای ضخامتی در حدود 5 سانتی متری می باشد. در سیستم یوبوت مقطع سقف به شکل I ( حرف آی انگلیسی) دارای دو دال بتنی در بالا و پایین بوده و بر اساس علوم استاتیک می دانیم مقطع I شکل از مقاومت خمشی و صلبیت بالاتری نسبت به مقطع T شکل برخوردار است. بنابراین سقف یوبوت با داشتن صلبیت کافی و بسیار بالای خود نسبت به سقف وافل برتری داشته و بعنوان سیستم برتر لرزه ای مطرح می گردد.


مقایسه سیستم های سقف یوبوت و سقف وافل:

3.مقاومت در برابر حریق مسئله مهم دیگر در بررسی پارامترهای سقف یوبوت و وافل، مقاومت در برابر حریق می باشد. در سقف وافل همانند سقف تیرچه بلوک تنها یک دال بتنی به ضخامت حدودأ 5 سانتی متر استفاده می شود. مقدار مقاومت زمانی در برابر حریق برای این نوع سقف ها در حدود 20 دقیقه می باشد. ولی در سقف یوبوت همانگونه که اشاره شد از دولایه دال بتنی در بالا و پایین استفاده شده است که این امر سبب افزایش مقاومت حریق سقف و تحمل سه ساعت دمای 1000 درجه سانتی گراد می گردد (گواهی مقاومت در برابر حریق REI از موسسه CSI